fbpx

Candu spune mai mult decât înainte: „Dodon încearcă să-și creeze o majoritate parlamentară”. Reacția președintelui

Igor Dodon încearcă să-și creeze o majoritate parlamentară pentru situația în care va pierde alegerile prezidențiale, vrând să se asigure că are susținere în Parlament. De această părere este liderul Pro Moldova, Andrian Candu, care s-a referit la plecările deputaților din partide, inclusiv la cele din formațiunea pe care o conduce.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fără să intru în detalii privind mișcările care se fac din partide, și plecările neferite de la Pro Moldova… despre care vom vorbi ulterior și despre care se vor clarifica foarte multe în timpul apropiat, după turul doi de scrutin”, a declarat Andrian Candu în timpul unei transmisiuni live pe Facebook.

Vezi și: Usatîi, despre plecările din Pro Moldova: „Dodon creează o nouă majoritate parlamentară”

Gata să plece din Parlament?

Deputatul susține că este gata să plece din Parlament, dacă situația o va cere.

Personal sunt gata să-mi depun mandatul, numai să nu vedem ca în Parlament să existe o majoritate clădită de Dodon ca variantă de rezervă pentru el, în situația în care pierde alegerile prezidențiale”, a spus Candu.

Reacția lui Dodon

Contactată de ZUGO, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon ne-a comunicat că actualul șef al statului nu vrea să comenteze afirmațiile: „Nu comentăm declaratiile sustinatorului politic al Maiei Sandu”.

De la „ne așteptăm și la alte plecări” la „Dodon vrea să-și facă majoritate”

Declarațiile de astăzi ale lui Andrian Candu vin în contrast cu prima sa reacție, unde a spus că a „luat act de decizia colegilor” și speră că aceștia „se vor regăsi în noua formulă, așa cum și-au dorit”. Totodată, Candu a adăugat atunci că nu exclude plecarea altor membri ai echipei.

Amintim că astăzi, 30 octombrie, al cincilea deputat – Corneliu Padnevici – a părăsit Pro Moldova, după Sergiu SîrbuGrigore RepeșciucEleonora Graur și Ruxanda Glavan.

Articole asemănătoare

Back to top button