fbpx

Reacția comuniștilor după alegerile prezidențiale: „Maia Sandu a învins pentru că l-a avut adversar pe un imbecil îndrăgostit de sine”

Partidul Comuniștilor (PCRM) consideră neconstituțională alegerea Maiei Sandu în calitate de președintă. În același timp, comuniștii îi oferă liderei PAS sfaturi care ar putea să îi consolideze poziția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

PCRM se arată indignat de faptul că nici unul dintre cei doi candidați care au acces în turul doi al prezidențialelor nu au vorbit despre constituționalitatea alegerii șefului statului de către popor. În același timp, ei consideră că politiciana „a învins doar pentru că l-a avut în calitate de adversar pe un imbecil îndrăgostit de sine ca Dodon”, se arată într-un comunicat emis de Partidul Comuniștilor.

„Doar de ea depinde dacă va reuși de bună seamă să devină președinte nu pentru o mână de fanați sau pentru anturajul său apropiat, ci pentru toți cetățenii țării. În opinia noastră, pentru început, ea trebuie să facă doi pași importanți.

Primul: să insiste asupra revizuirii deciziei Curții Constituționale adoptate în martie 2016, la dictarea lui Plahotniuc, în interesele lui Dodon. Asta o poate face însăși Curtea Constituțională sau se poate face printr-un referendum. Țara trebuie să se întoarcă în câmpul juridic și constituțional. Fără asta, Maia Sandu nu are și nici nu va avea dreptul să vorbească despre legitimitatea sa în calitate de șefă de stat și nici despre legalitate în țară.

Al doilea: să contribuie la dizolvarea actualei componențe a Parlamentului, care deloc nu corespunde alegerii făcute de cetățenii țării. Doar alegerile îi vor permite Moldovei să aibă un Parlament legitim și capabil de activitate.

E necesar ca Maia Sandu să facă acești doi pași nu pentru a-și întări poziția sa în funcția de președinte!”, susțin comuniștii.

Totodată, comuniștii au comentat primele declarații făcute de Maia Sandu după anunțarea rezultatelor finale, preliminare, ale scrutinului. Aceștia afirmă că lidera PAS face referire la probleme delicate și complicate și fac referire că la faptul că, anterior, Igor Dodon nu și-ar fi îndeplinit toate promisiunile electorale.

Anterior, liderul PCRM și Comitetul Executiv al partidului a anunțat despre faptul că nu vor susține pe nimeni la scrutinul prezidențial și că acesta ar fi neconstituțional. Din același motiv ei nu ar fi înaintat un candidat, chiar dacă anterior se vehicula că Vladimir Voronin ar urma să intre din nou în cursa electorală.

Precizăm că, după procesarea a 100% dintre voturi și declararea preliminară a Maiei Sandu învingătoare, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că ar fi existat fraude și că va contesta rezultatele alegerilor și că va iniția consultări cu partidele parlamentare pentru „a afla care sunt viziunile”.

În afară de socialiști, nimeni dintre deputați nu a acceptat invitația, iar unii parlamentari au afirmat că Igor Dodon ar trebui înlocuit la cârma Partidului Socialiștilor. PSRM, însă, nu a comentat aceste declarații.

Articole asemănătoare

Back to top button