fbpx

doc | Denunț penal pe numele lui Dodon. Litvinenco îl acuză de falsificarea rapoartelor financiare și utilizarea resurselor administrative

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, solicită procurorului general urmărirea penală a șefului statului. Potrivit parlamentarului, Igor Dodon, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale, a falsificat rapoarte financiare și a utilizat resurse administrative în campania prezidențială.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legea este una pentru toți – (încă) Președintele Republlicii Moldova Igor Dodon trebuie cercetat și tras la răspundere penală pentru infracțiunea prevăzută la art. 181/2 din Codul penal – Finanţarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale”, a scris Litvinenco pe Facebook, atașând solicitarea sa către Alexandr Stoianoglo.

Această prezentare necesită JavaScript.

Mai exact, deputatul cere investigarea și tragerea la răspundere penală a lui Igor Dodon pentru comiterea a două fapte prevăzute în Codul Penal: falsificarea rapoartelor rapoartelor privind finanţarea campaniilor electorale și utilizarea de resurse administrative în campaniile electorale.

Iată cele două alineate ale articolului 181/2, în baza cărora Litvinenco l-a denunțat pe Dodon:

captură Codul Penal

Vezi și: video | Scandalul de la tipografia Universul. Polițiștii au numărat, de față cu câțiva deputați, ziarele electorale ale Igor Dodon

Toată țara a văzut ieri cum concurentul electoral Igor Dodon încalcă legea și tipărește ziare electorale fără a declara cheltuielile pentru ele la Comisia Electorală Centrală. În acest sens a fost sesizată poliția și CEC-ul, solicitându-se, de asemenea, procuraturii să ia în gestiune dosarul dat, având în vedere că competența le aparține.

Însă dincolo de utilizarea resurselor administrative și aplicarea sancțiunii electorale de excludere din cursă, cazul respectiv îl culpabilizează penal nemijlocit pe cetățeanul Igor Dodon”, a mai scris Sergiu Litvinenco.

Este timpul ca și în Republica Moldova, în sfârșit, să se pedepsească persoanele care comit fraude în alegeri. Asta ar fi un semnal ca pe viitor cei ce vor avea de gând să comită fraude să se gândească de 10 ori înainte de a lua o decizie sau alta”, a adăugat reprezentantul PAS.

ZUGO va reveni cu o reacție din partea lui Igor Dodon la acest subiect.

Citește și: video | Echipa lui Dodon contraatacă pe subiectul ziarelor electorale: Se plânge la CEC și organelor de drept pentru „huliganism”

Back to top button