fbpx

video | Echipa lui Dodon contraatacă pe subiectul ziarelor electorale: Se plânge la CEC și organelor de drept pentru „huliganism”

Șeful staff-ului electoral al candidatului Igor Dodon la alegerile prezidențiale, Vlad Bătrîncea, a anunțat că va depune plângeri la Comisia Electorală Centrală (CEC) și la organele de drept la subiectul evenimentelor care au avut loc miercuri, 11 noiembrie, la tipografia „Universul” din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Bătrîncea, acțiunile mai multor deputați și reprezentanți ai opoziției au fost de natură huliganică și de împiedicare a activității reprezentanților candidatului Igor Dodon.

Acesta afirmă că staff-ul electoral al actualului șef de stat are toate actele în regulă, iar tipărirea ziarelor electorale este legitimă.

„Pentru ei nu există lege”, a spus vicepreședintele Parlamentului, adăugând că socialiștii vor publica date despre finanțarea campaniei electorale a oponentei de la prezidențiale, Maia Sandu.

Anunțul lui Bătrîncea vine după ce ieri reprezentanții PAS au anunțat că au depus plângeri la CEC, la Poliție și la Procuratura Generală pe acest caz. La CEC, aceștia au cerut sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale. Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, serviciile nu ar fi fost declarate în rapoartele financiare depuse la CEC, menționând că „Igor Dodon ar folosi resursele administrative”.

Precizăm că mai multe ziare electorale ale lui Igor Dodon au fost descoperite miercuri la editura Universul, chiar dacă pe publicații este indicată o altă tipografie.

Pe de altă parte, reprezentanții editurii afirmă că ar avea un contract cu întreprinderea indicată pe publicații. În același timp, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a echipei electorale a lui Igor Dodon, ne-a sugerat să ne adresăm la emițătorii ziarului, menționând că „aceasta nu este preocuparea staffului”.

Citește și: video | Mai multe ziare electorale a lui Igor Dodon, descoperite la o editură de stat. Candidatul, acuzat că folosește resursele administrative

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button