fbpx

video | Scandalul de la tipografia Universul. Polițiștii numără, de față cu câțiva deputați, ziarele electorale ale Igor Dodon

Polițiștii s-au apucat să numere joi, în prezența mai multor deputați, câte ziarele electorale ale candidatului Igor Dodon au fost identificate la tipografia editurii Universul, publicații despre care reprezentanții oponentei sale de la prezidențiale, Maia Sandu, spun că sunt ilegale, întrucât ar avea un tiraj mult mai mare în realitate decât cel indicat pe ele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 12:45) Transmisiunea în direct a fost întreruptă la solicitarea polițiștilor, care ar fi terminat de numărat ziarele electorale. Potrivit lui Lilian Carp, au fost numărate peste 215 de pachete a câte 800 de ziare fiecare, adică peste 170.00 în total, număr care ar depăși cu mult tirajul de 55.000 indicat pe ziarele electorale. Asta deși, spune el, oamenii legii afirmă că fiecare pachet ar conține câte 400 de ziare, și nu 800. Chiar și în acest caz, potrivit deputatului, numărul de ziare depășește 80.000.

Asta fără cele distribuite deja pe la partid. Așa că e mult mai mult decât tirajul scris în ziarele electorale. Încearcă ei să spună că nu sunt mai mult de 110.000, că 55 sunt în rusă, 55 în română, dar realitatea e alta”, declarată deputatul PAS.

Știrea inițială:

Mai mult, aceștia spun că pe lângă tirajului eronat, pe ziarele electorale se indică o altă tipografie decât cea reală.

Printre parlamentarii prezenți se numără Oazu Nantoi, Lilian Carp și Iurie Reniță.

Transmisiunea în direct este realizată de deputatul PAS, Lilian Carp:

Ieri reprezentanții PAS au anunțat că au depus plângeri la CEC, la Poliție și la Procuratura Generală pe acest caz. La CEC, aceștia au cerut sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale. Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, serviciile nu ar fi fost declarate în rapoartele financiare depuse la CEC, menționând că „Igor Dodon ar folosi resursele administrative”.

Precizăm că reprezentanții editurii afirmă că ar avea un contract cu întreprinderea indicată pe publicații. În același timp, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a echipei electorale a lui Igor Dodon, ne-a sugerat să ne adresăm la emițătorii ziarului, menționând că „aceasta nu este preocuparea staffului”.

Totodată, șeful staff-ului electoral al candidatului Igor Dodon la alegerile prezidențiale, Vlad Bătrîncea, a anunțat joi că va depune plângeri la Comisia Electorală Centrală (CEC) și la organele de drept la subiectul evenimentelor care au avut loc miercuri, 11 noiembrie, la tipografia „Universul” din Chișinău.

Potrivit lui Bătrîncea, acțiunile mai multor deputați și reprezentanți ai opoziției au fost de natură huliganică și de împiedicare a activității reprezentanților candidatului Igor Dodon.

Acesta afirmă că staff-ul electoral al actualului șef de stat are toate actele în regulă, iar tipărirea ziarelor electorale este legitimă.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button