fbpx

Compensațiile pentru gazele naturale ar putea fi mărite. Sandu: E nevoie de măsuri suplimentare de ajutorare

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu reprezentanții Guvernului și Parlamentului privind creșterea prețului la gazele naturale. Într-o postare pe o rețea socială, șefa statului precizează că a solicitat măsuri suplimentare de ajutorare a consumatorilor pentru achitarea agentului termic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am discutat cu colegii din Parlament și Guvern despre facturile mari la agentul termic și la gaze, care sunt o consecință a creșterii continue a prețului la gazele naturale pe piața europeană. Am stabilit că este nevoie de măsuri suplimentare de ajutorare a consumatorilor pentru achitarea agentului termic. Am solicitat Guvernului să identifice, în următoarele zile, soluții pentru a mări compensațiile pentru energia termică, iar în cazul în care va crește tariful la gazele naturale – să fie crescute și compensațiile pentru gaze”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

ZUGO precizează că începând cu 1 ianuarie R. Moldova achită cu 200 de dolari mai mult pentru mia de metri cubi de gaze naturale livrată de Gazprom. Mai exact este vorba de 646 de dolari.

De asemenea, Legislativul de la Chișinău a votat compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică a consumatorilor casnici, ca rezultat al majorării tarifelor pentru aceste utilități.

Articole asemănătoare

Back to top button