fbpx

video | Artificiile nu mai sunt în vogă? Singapore și Shanghai au marcat trecerea dintre ani cu proiecții realizate de drone

Se pare că focurile de artificii devin mai puțin populare în lume. Anul 2020 a fost întâmpinat de Shanghai și Singapore cu spectacole de lumini realizate cu ajutorul dronelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dispozitivele au luat forma artificiilor tradiționale, a unui ceas care număra secundele până la venirea Anului Nou, dar și a animalelor, păsărilor sau personajelor mitologice. Pentru realizarea spectacolelor, în Shanghai au fost utilizate circa 2000 de drone, iar în Singapore – aproximativ 500.

Totuși, unele surse menționează că prezentarea din Shanghai nu ar fi avut loc pe 31 decembrie. Filmulețul care a fost difuzat nu ar fi fost o transmisiune live, ci o înregistrare făcută cu câteva zile înainte de Revelion.

Precizăm că, în contextul mișcărilor globale pentru climă și protecția mediului, acțiunile au fost binevenite. În ultimii ani, în lume s-au înregistrat mai multe incidente legate de animalele care au fost afectate de focurile de artificii. Acum câțiva ani, în Australia, după Revelion, sute păsări au fost găsite fără suflare pe o șosea, iar recent, mai mulți tauri au blocat un drum internațional din Ungaria, fiind speriați de sunetele pe care le-au emis instalațiile pirotehnice.

 

Articole asemănătoare

Back to top button