fbpx

Metale toxice, descoperite în alimente pentru bebeluși. „Nu există avertisment pe etichetă”

Specialiști americani au descoperit cantități mari de metale toxice în hrana pentru bebeluși comercializată de patru companii. Printre substanțele descoperite se numără plumbul și mercurul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Raportul realizat în cadrul Congresului indică faptul că standardele interne ale producătorilor, potrivit Digi24, cu referire la Reuters, pe ambalaj sunt indicate doar ingredientele, nu și un avertismente despre eventuale substanțe toxice. Așadar, autorităților de reglementare din SUA să stabilească nivelurile maxime de metale permise în hrana pentru copii și să solicite producătorilor să testeze produsele finite pentru a se identifica dacă nu depășesc limitele.

„Actualmente, alimentele pentru bebeluși care conțin cantități mari de metale toxice nu poartă nicio etichetă sau avertisment pentru părinți”, anunță specialiștii.

Pe de altă parte, agenția din SUA care se ocupă de securitatea hranei și medicamentelor (Food and Drug Administration – FDA) afirmă că elementele toxice sunt prezente peste tot în mediu și pătrund în legumele și fructele folosite pentru a produce hrana pentru bebeluși.

„Acestea nu pot fi eliminate complet. Obiectivul nostru este de a reduce expunerea la elementele toxice din alimente în cea mai mare măsură posibilă”, comunică FDA.

Totodată, companiile care livrează pe piață alimente pentru copii susțin că majoritatea produselor lor sunt sigure și că respectă normele admisibile în ceea ce privește metalele.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button