fbpx

Căldura extremă doboară recordurile de temperatură din SUA: „Trebuie să facem urgent ceva. E îngrijorător”

O așa-numită cupolă de căldură a transformat viața într-un coșmar pentru mai bine de 100 de milioane de americani. De la o coastă la alta, oamenii suferă din cauza temperaturilor care depășeșc pe alocuri 45 de grade Celsius. Las Vegas și Phoenix sunt cele mai afectate, dar numărul zonelor cu probleme se va înmulți în această săptămână.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De mai bine de două săptămâni, oamenii din orașul Phoenix îndură temperaturi de cel puțin 43 de grade Celsius. Maxima a ajuns până la 45,5 de grade, iar fiecare ieșire din casă a devenit un chin, scrie Digi24.

American: „Se simte ca atunci când preîncălzești cuptorul și îl deschizi ca să bagi mâncarea înăuntru. (Căldura, n.red.) vine din toate direcțiile și nu poți scăpa de ea decât dacă te refugiezi undeva înăuntru. E foarte, foarte cald.”

Cel mai probabil, Phoenix va înregistra și a 18-a zi consecutivă cu cel puțin 43 de grade Celsius, ceea ce va doborî un record vechi de 49 de ani. Tot o destinație fierbinte este și Valea Morții, cunoscut drept cel mai cald și mai arid loc de pe Pământ.

Giovanna Ponce, ranger: „Valea Morții devine cu siguranță mai fierbinte cu fiecare vară. Întotdeauna doborâm recordurile de căldură, iar de acum încolo, va continua să se încălzească.”

Valea Morții a devenit inclusiv un punct turistic preferat, unde oamenii își fac poze cu termometrul care afișează valori amețitoare. În weekend, a fost înregistrată o maximă de 54 de grade Celsius – sub recordul istoric de 56,7 grade, stabilit în 1913.

American: „Cred că trebuie neapărat să începem să facem ceva, deoarece Pământul este locul în care trăim. Ar trebui să avem grijă de el. E îngrijorător. Nu știu ce se va întâmpla peste două, trei generații.”

Extrem de cald este și în Texas, unde cele 38 de grade Celsius îi sufocă pe oamenii nevoiți să iasă din case, iar Las Vegas se pregătește să doboare recordul de 47,2 grade Celsius, amenințat de valul de căldură abătut asupra continentului.

Articole asemănătoare

Back to top button