fbpx

Zi decisivă pentru ex-ministrul Apărării, Alexandru Pînzari. Procurorii cer 30 de zile de arest

Ședința de judecată în care se va decide, dacă ex-ministrul Apărării și fostul șef al Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, figurant în dosarul fostei Direcției 5 a Inspectoratului Național de Investigații (INI) va fi arestat, a început la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana al Capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Demersul înaintat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), urmează să fie analizat de magistrați. Procesul are loc cu ușile închise, iar la judecătorie au venit mai mulți colegi de partid ai învinuitului, printre care șeful Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, potrivit cotiadianul.md. Aceștia cer eliberarea lui Pînzari și garantează că acesta va colabora cu ancheta și nu va fugi din țară.

„Partidul Democrat din Moldova condamnă atacurile la adresa vicepreședintelui PDM Alexandru Pânzari. Acesta este un profesionist, un patriot și un om căruia îi pasă de țară, iar în funcțiile pe care le-a deținut ca șef al IGP și ca ministru al Apărării, a luptat cu criminalitatea și a avut grijă de securitatea țării și a cetățenilor.

Considerăm că prin reținerea acestuia, unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”, scrie PDM pe pagina sa de Facebook.

Amintim că fostul șef al Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, a fost reținut pentru 72 de ore, vineri, 30 iulie, în urma unor percheziții la domiciliul și în automobilul său. Au fost ridicate mai multe dispozitive electronice și înscrisuri.

Pînzari pledează nevinovat și susține că a acționat conform legii.

Vezi și: „Sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce li se pare unora”: Pînzari, după ce a fost reținut

De asemenea, în acest dosar, au fost reținute alte trei persoane, printre care Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc.

Toți figuranții în această cauză penală sunt cercetați pentru abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button