fbpx

Procuratura confirmă reținerea ex-ministrului Apărării, Alexandru Pînzari

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) confirmă reținerea fostului ministru al Apărării, Alexandru Pînzari.

Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul lui Pînzari, care ocupa la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul Inspectoratului General de Poliție (IGP) al Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, ex-ministrul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului.

Procurorii informează că în intervalul de 48 – 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Vezi și: Fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, ar fi fost reținut de SIS și procurori

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button