fbpx

video | Pledează pentru modificarea legii care îl incriminează. Declarațiile edilului de Sângera, după ce a închiriat Primăriei mașina personală

Primarul orașului Sângera, municipiul Chișinău, Valeriu Popa, pledează pentru revizuirea legislației privind conflictul de interese. Într-o conferință de presă, edilul a comunicat că a contestat în instanța de judecată actul de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru „încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese” după ce a închiriat, cu titlu gratuit, mașina personală Primăriei orașului Sângera, pentru deplasări de serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Valeriu Popa susține că, folosind propria mașină pentru deplasări de serviciu, bugetul local a economisit anual 100.000 de lei. Acești bani vor merge la schimbarea conductelor de termificare la grădinițele din localitate, la proiectarea unui apeduct, la construcția unei rețele de canalizare sau la alte proiecte.

Primarul nu exclude că cei care au sesizat la ANI că folosește propriul automobil în interese de serviciu ar urmări unele interese. Edilul susține că s-a ghidat exclusiv interesul public atunci când a încheiat contractul de comodat prin care folosește autovehiculul propriu la muncă. Potrivit lui Valeriu Popa, în cele trei localități din componența Primăriei de Sângera – Revaca, Dobrogea, Sângera – locuiesc 14.000 de persoane. La primărie activează 42 de salariați, astfel că singura mașină care este la dispoziție nu este suficientă pentru a efectua deplasări în teritoriu.

Potrivit ipn.md, edilul a subliniat că a activat în condiții de maximă transparență și că închirierea propriei mașini a fost adusă și la cunoștința consilierilor locali.

La 12 februarie, ANI a anunțat că a emis act de constatare în privința primarului orașului Sângera din municipiul Chișinău, pentru „încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese”. Potrivit ANI, în ianuarie 2020 primarul a semnat cu sine însuși, în calitate de persoană fizică, un contract de comodat privind utilizarea propriului automobil în interes de serviciu, chiar dacă primăria deținea un alt autoturism în aceste scopuri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button