fbpx

Edilul de Sîngera riscă să își piardă fotoliul. A închiriat Primăriei mașina personală

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința edilului orașului Sîngera din municipiul Chișinău pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. În ianuarie 2020, funcționarul a semnat un contract de locațiune privind utilizarea propriului automobil în interes de serviciu cu sine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De menționat este că Primăria deținea un alt autoturism utilizat în interese de serviciu. Mașina edilului a fost arendată cu titlul gratuit, iar pe parcursul perioadei februarie – iunie 2020, din bugetul local au fost alocate mijloace financiare pentru procurarea combustibilului în cantități lunare ce variau între 127 și 187 de litri.

Acțiunile menționate, potrivit ANI, sunt confirmate de actele de treceri la pierderi a combustibilului, care au fost obținute de către inspectorul de integritate în cadrul controlului. În același timp, în Registrul declarării conflictelor de interese nu a fost înregistrată nicio declarație a oficialului privind conflictele de interese.

Conform prevederilor legislației speciale a ANI, edilul trebuia să se abțină de la luarea deciziei de semnare a contractului de alocațiune, să declare conflictul de interese și să aștepte soluții din partea inspectorilor de integritate.

Dacă actul de constatare emis va rămâne definitiv,  primarul riscă să fie demis și lipsit de dreptul de a mai deține o funcție publică timp de 3 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button