fbpx

video | Gavrilița, întrevedere cu omologul său român. Oficialii au convenit asupra planului de deblocare a camioanelor de la frontieră

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său român, Nicolae Ciucă. Oficialii au convenit statutul planului de contingență cu privire la deblocarea situației de la frontierele moldo-române. Întrevederea a avut loc vineri 10 iunie, la București.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cei doi prim-miniștri au avut un schimb de opinii pentru a găsi soluții cât mai funcționale în contextul în care, după cum ați văzut, există într-o seie întreagă de puncte de trecere a frontierei la care se atestă flux sporit de camioane. În urma discuțiilor, echipa română a pornit spre vama Albița pentru a se întâlni cu echipa din R. Moldova și a stabili măsurile concrete pe care ambele părți trebuie să le respecte, astfel încât să grăbească ritmul în care sunt procesate mărfurile care vin din R. Moldova, multe dintre ele provenind din Ucraina, afectată de agresiunea militară rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Legislativului României, Dan Cărbunaru.

Articole asemănătoare

Back to top button