fbpx

video | Usatîi dezvăluie detalii despre răpirea lui Ceaus: SIS ar fi oferit informații despre locație

Renato Usatîi consideră că judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus ar fi fost răpit de structuri ucrainene. Potrivit lui, totul a început încă din 2016, când fostul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, l-ar fi trimis pe judecător în Republica Moldova pentru ca acesta să nu vorbească prea mult după ce a fost reținut cu mită.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform primarului de Bălți, acestea s-ar întâmpla în interesul actualului lider de la Kiev. Acesta susține că ratingul președintelui ucrainean scade, pe fundalul unor scurgeri de informații din anturajul lui Zelenskyy, Așadar, unicul lui oponent serios este Poroșenko, pe care nu l-ar putea condamna fără declarațiile lui Ceaus.

În același timp, există informații precum că un documentar care ar urma să dezvăluie informații despre presupuse acțiuni de trădare de Patrie a persoanelor din administrația prezidențială, iar prin situația din jurul lui Ceaus s-ar încerca și ameliorarea scandalului din jurul producției, care urma să apară pe 15 martie, dar lansarea căreia a fost amânată.

Așadar, Serviciul Ucrainean de Securitate și un departament din cadrul Ministerului Apărării ar fi pregătit operațiunea de aducere a lui Ceaus în Ucraina.

Totodată, Usatîi acuză Serviciul de Informații și Securitate (SIS) precum că ar fi oferit informații despre locația lui Ceaus și ar fi permis interceptările, iar ca urmare, din ofițerii din țara vecină ar fi putut organiza singuri operațiunea.

De menționat este că anterior, atât SIS, dar și instituțiile abilitate ucrainene, anunțau că nu sunt implicate la comiterea acestei infracțiuni. Pe de altă parte, Rise Moldova a publicat o investigație în care relatează că presupușii răpitori ar avea legături cu serviciile secrete și cele de securitate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button