fbpx

SIS, despre presupusa implicare în răpire a lui Ceaus: „Condamnăm orice încercări de denigrare”

După ce în spațiul public au apărut zvonuri precum că Serviciul de Informații și Securitate ar avea legătură cu presupusa răpire a judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, instituția vine cu o reacție. Responsabilii infirmă informațiile respective.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Serviciul anunță că dezaprobă și condamnă orice încercări de denigrare. „SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate”, se arată în mesajul instituției.

Amintim că, luni dimineața, Maia Sandu a cerut acțiuni imediate de la Ministerul de Interne (MAI) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) după dispariția ucraineanului. Sâmbătă, avocatul lui, Iulian Balan, a anunțat despre posibila răpire.

Judecătorul ucrainean se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari. Acesta a cerut să îi fie acordat azil politic, însă cererea a fost refuzată, apoi contestată până a ajunge la Curtea Supremă de Justiție, însă magistrații nu i-au dat dreptate.

În țara vecină Ceaus este acuzat de corupție. Ofițerii au găsit în grădina lui valută îngropată în borcane, însă acesta a părăsit Ucraina până a fi reținut și a fost anunțat în căutare internațională, ca mai târziu să fie identificat la Chișinău.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button