fbpx

update | Până la ora 16:00, în R. Moldova au intrat 3000 de cetățeni ucraineni

(update 16:35) Până la ora 16:00, frontiera de stat a Republicii Moldova a fost traversată de 6937 de persoane, dintre care 3000 de cetățeni ucraineni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul Afacerilor Interne organizează activități de asigurare a suportului pentru cetățenii străini, ce traversează frontiera de stat a Republicii Moldova.

Ca urmare a activării, în această dimineață, a Planului Situațional privind gestionarea afluxului de migranți, Ministerul Afacerilor Interne a dispus crearea Centrelor provizorii în localitățile Palanca și Ocnița. Oamenii vor primi mâncare și pachete pentru igiena personală.

Știre inițială: Circa 1900 de cetățeni ucraineni au intrat în Republica Moldova până la ora amiezii. Declarația a fost făcută de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit ei, cinci persoane au solicitat protecția Republicii Moldova. MAI a activat planul de urgență și regimul de alertă pentru toate subdiviziunile Ministerului.

„În cadrul MAI a fost activat Centrul Național de Coordonare, care va activa 24/24 și care va informa societatea constant despre ultimele evoluții. În cazul unui număr sporit de solicitări a azilului în Republica Moldova, vor fi organizate punctele de triaj la frontiera”, a spus Revenco.

La vama Palanca în continuare este o coloană de mașini de cel puțin câteva sute de metri. Salvatorii încep instalarea unei tabere de câmp la Palanca pentru necesitățile oamenilor care ar putea solicita sprijin.

Alte știri despre atacul Rusiei asupra Ucrainei:

video | Discursul lui Putin, după începutul invaziei Ucrainei: „Scopul este de a proteja oamenii de către regimul de la Kiev”

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

video | Mesajul președintelui ucrainean Zelenski, după atacul Rusiei: „Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot”

ultima oră, video | Sandu: „Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență”. Anunțurile președintei

Petrolul trece de 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, iar prețul gazului a crescut cu 35% după atacul în Ucraina

Reacția dură a liderilor europeni, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „O zi neagră pentru Europa”

„Se zguduie și casa”, „credeam că tună”. Zgomotele exploziilor din Ucraina, resimțite în mai multe localități din R. Moldova

Piețele crypto se prăbușesc, iar preţul spot al aurului a crescut cu 2,1%, după invazia Ucrainei

RUSIA INVADEAZĂ UCRAINA cu avioane, tancuri și nave militare. Belarus s-a alăturat atacului

„Мама, папа, я вас люблю”. Înregistrarea emoționantă a unui soldat ucrainean pentru părinții săi

„S-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple vreodată”. Mesaj emoționant al cântărețului rus, Valerii Meladze

Articole asemănătoare

Back to top button