fbpx

„Toți cetățenii sunt în siguranță”. Președinta Sandu, despre anunțul postat de Ambasada Rusiei la Chișinău

Președinta Maia Sandu declară că toți cetățenii care se află pe teritoriul țării indiferent de naționalitate sau limba pe care o vorbesc sunt în siguranță, iar autoritățile lucrează în acest scop. Declarațiile vin după postarea Ambasadei Federației Ruse la Chișinău în care indică o adresă electronică unde cetățenii ruși se pot plânge de cazuri de discriminare și acțiuni cu caracter violent în adresa lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă vorbesc limba română sau limba rusă, sunt în siguranță, iar noi lucrăm pentru siguranța fiecărui cetățean și din primele zile ale acestui război am făcut apel la unitate, ca să nu permitem discursului de ură să ne dezbine. Mulțumesc tuturor oamenilor care au urmat acest apel și au contribuit ca să putem să menținem unitatea. Republica Moldova respectă drepturile omului și depune toate eforturile ca fiecare cetățean indiferent de limba pe care o vorbește să se simtă în siguranță”, a declarat joi, 17 martie, Maia Sandu într-o conferință de presă.

Anterior, Ministerului moldovean de Externe (MAEIE) a venit cu o reacție, declarând că postarea Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova „nu contribuie la atmosfera de calm din societatea noastră”, Ministerul de Externe solicitând „partenerii să se abțină de la astfel de gesturi și să dea dovadă de o mai bună evaluare a situației”. 

Precizăm că mai mulți internauți s-au arătat nemulțumiți și chiar indignați de abordarea misiunii diplomatice. Aceștia au scris comentarii în care și-au exprimat dezaprobul.

 

Articole asemănătoare

Back to top button