fbpx

Se declară nevinovat. 30 de zile de arest pentru polițistul implicat în accidentul de la aeroport, soldat cu două decese

Pe numele polițistului de la volanul mașinii INSP, implicate în accidentul de sâmbătă, de lângă Aeroportul Internațional Chișinău, și soldat cu două decese, a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta nu s-a prezentat în fața instanței, se declarată nevinovat și afirmă că mașina de serviciu avea semnalul luminos și cel sonor conectat, a precizat avocatul său, Victor Ciumac.

La 21 octombrie 2023, în jurul orei 12:30, conducătorul automobilului MAI în timp ce urma să traverseze bulevardul Dacia s-a ciocnit în motocicleta de model BMW care circula din direcția Lukoil spre Sîngera. Ca rezultat al impactului a avut loc explozia motocicletei și ca rezultat sunt două persoane decedate. La materialele cauzei penale nu deținem înregistrări video cu conținut audio care ar fi înregistrat din acel unghi și un semnal sonor. Sunt înregistrări, dar fără sunet. Din înregistrările pe care le-am văzut, era conectat semnalul luminos, dar urmează a fi stabilit în cadrul urmăririi penale dacă a fost conectat și semnalul sonor”, a declarat procurorul de caz, Mihail Cebotari.

Potrivit procurorului, urmează a fi stabilită viteza ambelor mijloace de transport, dar și dacă echipajul de poliție era antrenat în vreo măsură de urgență.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă să facă închisoare de la 6 la 10 ani.

Vezi și: Prima reacție a șefului IGP după accidentul de la Aeroport. A fost deschisă o anchetă de serviciu în baza imaginilor

Articole asemănătoare

Back to top button