fbpx

Procurorii anticorupție vor investiga furturile și delapidările care s-ar fi comis la Calea Ferată a Moldovei

Procuratura anticorupție va investiga presupusele ilegalități comise la Calea Ferată a Moldovei (CFM). Declarația îi aparține deputatului Igor Munteanu, care a depus anterior sesizări în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parlamentarul afirmă că transmis Procuraturii Anticorupție un pachet de sesizări și materiale, care conține, 60 file, referitor la presupusa sifonare a avutului public, delapidări, furturi, extorcări de bani, dar și alte infracțiuni, toate comise în beneficiul unor grupuri organizate.

„Am fost informat astăzi, 10 februarie, de către Procuratura Anticorupție despre pornirea investigării comiterii acestor ilegalități (…). Situația actuală a CFM este critică, iar măsurile luate recent de sistare a transportului de pasageri, măsluiri de achiziții, nu fac decât să îngreleze situația ramurii feroviare din Republica Moldova și răspunderile unor oficiali pe acest domeniu strategic.

Așteptăm fapte concrete și profesionalism dovedit. Comisia Parlamentară de control al finanțelor publice va continua să monitorizeze gestionarea resurselor financiare și a patrimoniului public de către CFM (…)”, declară Munteanu.

Amintim că, pe 2 februarie, în cadrul unor declarații de presă, deputatul Platformei DA vorbea despre problemele de la CFM și acuza întreprinderea de management lacunar, ratări de venituri, dar și comercializarea a peste 66.000 de tone de materiale feroase fără acordul și decizia Consiliului de Administrație.

De menționat este și faptul că sistarea circulației trenurilor locale și suburbane de pe 12 februarie a fost doar una dintre propunerile din planul de măsuri pentru ameliorarea situației la CFM, potrivit conducerii întreprinderii. Inițiativa, însă, nu a fost acceptată în cadrul audierilor la Comisiei economie, buget şi finanţe din Legislativ.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button