fbpx

Procuratura, după eliberarea lui Jardan și a lui Ulanov: „Dispunem de material probant solid”

„Dispunem de material probant solid”. Este una dintre declarațiile Procuraturii Generale (PG), după ce magistrații au decis cercetarea în libertate a deputaților Pentru Jardan și Denis Ulanov. Procurorii susțin că vor contesta hotărârea. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Procurorii dispun de material probant solid pe toate cazurile în care solicită aplicarea arestului preventiv, acesta fiind pus doar la dispoziția judecătorilor pentru a emite soluții adecvate” se arată într-un comunicat al PG.

„Ne detașăm și nu vom prelua tacticile predecesorilor: denigrarea imaginii învinuiților, scurgerile controlate în presă a datelor din anchete, intimidarea judecătorilor, pentru influențarea magistraților la adoptarea unor decizii în favoarea acuzării”, a mai adăugat instituția.

În același timp, Procuratura afirmă va contesta toate soluțiile instanțelor de judecată care vin în contradicție cu probatoriul și legea.

„Examinăm minuțios argumentele invocate de partea apărării și magistrați, și suntem hotărâți să ne continuăm activitatea în strictă conformitate cu atribuțiile și responsabilitățile legale”, subliniază PG.

Amintim că Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și spălare de bani” în dosarul „frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de „abuz de serviciu”, în dosarul vizând  concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Cei doi deputați au fost reținuți luni, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară. Urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa despre evoluțiile acestora.

Ulterior, la 25 martie curent, deputații au fost eliberați fiind plasați sub control judiciar pentru un termen de 30 de zile.

Citește și: Ulanov și Jardan, cercetați în libertate. Deputații au fost plasați sub control judiciar pentru 30 de zile

Precizăm că, această etapă a procesului penal nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție a persoanei.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button