fbpx

Ulanov și Jardan, cercetați în libertate. Deputații au fost plasați sub control judiciar pentru 30 de zile

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan vor fi cercetați în libertate.Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a decis eliberarea provizorie sub control judiciar pentru 30 de zile a ambilor.

Potrivit unui comunicat, Procuratura consideră ilegale încheierile Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana și anunță că le va contesta. Demersul în privința deputatului Jardan a fost examinat în lipsă, acesta refuzând să se prezinte în fața magistraților.

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și spălare de bani” în dosarul „frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de „abuz de serviciu”, în dosarul vizând  concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Amintim că, cei doi deputați au fost reținuți luni, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară. Urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa despre evoluțiile acestora.

Precizăm că, această etapă a procesului penal nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție a persoanei. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button