fbpx

Parlamentul confirmă! Stoianoglo vine luni în plen ca să motiveze ridicarea imunității deputaților Ulanov și Jardan

Cererile parvenite de la Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Fracțiunii Partidului ȘOR, Petru Jardan și Denis Ulanov vor fi examinate în cadrul ședinței plenare, desfășurate luni, 22 martie, confirmă Serviciul de presă al Legislativului. Anterior, o declarație similară a fost făcută și de parlamentarul Dinu Plîngău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Biroul permanent al Legislativului a aprobat convocarea ședinței plenare cu începere de la ora 16:00. Dacă va exista cvorum, Alexandr Stoianoglo urmează să prezinte în plen motivarea pentru care se cere ridicare imunității parlamentare a celor doi deputați.

Amintim că, solicitările în acest sens au fost transmise în Legislativ pe 19 martie și s-au examinat de către Comisia juridică, numiri și imunități pe 20 martie 2021.

Conform Procuraturii Generale, unul dintre parlamentari este bănuit de escrocherii și spălări de bani, iar altul – că ar fi comis abuz de serviciu, însă ambii pledează nevinovați. Parlamentarii afirmă că ar fi cerut anterior autorităților să îi audieze, însă nu ar fi fost invitați pentru discuții.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button