fbpx

Parlamentul ar urma să se întrunească luni în ședință. Va fi discutată ridicarea imunității lui Ulanov și Jardan

Parlamentul ar urma să se întrunească luni după-amiază în ședință. Dacă va exista cvorul, printre subiectele abordate s-ar număra și ridicarea imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de Dinu Plîngău. Potrivit lui, parlamentarii se vor întruni în sala de ședințe începând cu ora 15:00.

„Mâine, la ora 15.00 va avea loc ședința plenară a Parlamentului. Printre subiecte va fi și ridicarea imunității celor doi deputați. Tot mâine, Curtea Constituțională urmează să decidă dacă decretul de desemnare a domnului Igor Grosu la funcția de premier este constituțional. Imunitatea va fi ridicată. Premier sau nepremier, asta-i altă întrebare, la care vom primi răspuns mâine”, a anunțat Plîngău pe rețelele de socializare.

De menționat este că deocamdată pe pagina web a Legislativului nu au fost publicate informații despre ședință și agendă.

Precizăm că, vineri, în Parlament a venit procurorul general Alexandr Stoianoglo. Acesta a cerut ridicare imunității celor doi deputați din Partidul ȘOR, parte a formațiunii Pentru Moldova, în vederea reținerii, percheziționării și arestării lor.

Unul dintre parlamentari este bănuit de escrocherii și spălări de bani, iar altul – pentru abuz de serviciu, însă ambii pledează nevinovați. Aceștia afirmă că ar fi cerut anterior autorităților să îi audieze, însă nu ar fi fost invitați pentru discuții de către procurori.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button