fbpx

Precizările Procuraturii referitor la solicitarea de ridicare a imunității lui Ulanov și Jardan. Ce li se incriminează?

Procuratura oferă precizări privind solicitările ce țin de ridicare imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. În motivarea cererilor, Alexandr Stoianoglo a prezentat argumentele care ar confirma caracterul ilegal al acțiunilor celor doi deputați.

Conform unui comunicat emis de Procuratură, s-au acumulat probe pertinente și concludente precum că unul dintre ei ar fi fost implicat în frauda bancară. Acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button