fbpx

Două decizii în aceeași zi: După Jardan, și Ulanov rămâne fără imunitate parlamentară 

În cadrul ședinței Parlamentului de luni, 22 martie, Legislativul a votat ridicarea imunității politice a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputații au votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului Șor, Denis Ulanov, și încuviințarea urmăririi penale. Acesta ar fi săvârșit acțiuni de spălare de bani în proporții deosebit de mari în cadrul Fraudei Bancare, potrivit Procurorului General.

Pentru ridicarea imunității deputatului au votat 70 de deputați, cu doi deputați mai mult decât în cazul lui Petru Jardan.

ZUGO amintește că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit, la 19 martie curent, și a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputaților partidului Șor Petru Jardan și Denis Ulanov.

La baza cererii lui Stoianoglo stau informații conform cărora Petru Jardan ar fi admis abuz de serviciu în perioada concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, iar Denis Ulanov ar fi implicat în furtul miliardului.

Drept replică, Ulanov a afirmat că cererea lui Stoianoglo este una politică. În același timp, Jardan susține că nu îi este teamă să rămână fără imunitate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | Procurorul general cere ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov

„Un spectacol de prost gust”. Pentru Moldova nu va vota ridicarea imunității lui Ulanov și a lui Jardan

 

Articole asemănătoare

Back to top button