fbpx

Decis! Deputatul Petru Jardan a rămas fără imunitate parlamentară

În cadrul ședinței Parlamentului de luni, 22 martie, Legislativul a votat ridicarea imunității politice a deputatului Petru Jardan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputații au votat pentru ridicarea imunității lui Petru Jardan și încuviințarea urmăririi penale. Acesta ar fi prejudiciat Aeroportul Chișinău cu 4.9 mln de lei, potrivit Procurorului General. Pentru ridicarea imunității deputatului din Partidul Șor au votat 68 de deputați, printre care parlamentarii din PSRM, PA și PPDA

Împotrivă au votat deputații din Pentru Moldova și cei din Partidul Șor, iar deputatul grupului Pro Moldova, Vladimir Cebotari s-a abținut de la vot, menționând conflict de interese.

ZUGO amintește că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit, la 19 martie curent, și a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputaților partidului Șor Petru Jardan și Denis Ulanov.

La baza cererii lui Stoianoglo stau informații conform cărora Petru Jardan ar fi admis abuz de serviciu în perioada concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, iar Denis Ulanov ar fi implicat în furtul miliardului.

Drept replică, Ulanov a afirmat că cererea lui Stoianoglo este una politică. În același timp, Jardan susține că nu îi este teamă să rămână fără imunitate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | Procurorul general cere ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov

„Un spectacol de prost gust”. Pentru Moldova nu va vota ridicarea imunității lui Ulanov și a lui Jardan

Articole asemănătoare

Back to top button