fbpx

ultima oră | Procurorul general cere ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov

Procurorul general a solicita ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului Șor Petru Jardan și Denis Ulanov. Aceștia ar urma să fie reținuți, percheziționați, arestați și trimiși în judecată, în cazul în care deputații vor da curs cererii lui Alexandr Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut în plen de Zinaida Greceanîi. Potrivit documentelor cărora li s-a dat citire, cei doi urmează să fie reținuți, percheziționați și trimiși în judecată.

Drept replică, Ulanov a declarat în plen că a adresat anterior mai multe sesizări Procurorului General și afirmă că acestea au rămas fără răspuns. El susține că nu se ține de imunitate și chiar și-a îndemnat colegii să voteze pentru a-i fi ridicată. Totodată, parlamentarul consideră că acțiunea are loc în contextul desemnării premierului și spune că va răspunde la toate întrebările. Petru Jardan nu este prezent la ședință.

Solicitările cor fi expediate Comisiei juridice numiri și imunități. Greceanîi a propus că aceasta să se întrunească sâmbătă, iar luni prezinte informațiile Biroului permanent.

Vasile Bolea, însă, care este președintele Comisiei, a solicitat ca informațiile să fie prezentate marți, deoarece luni are loc ședința Curții Constituționale privind controlul legalității desemnării premierului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button