fbpx

„Un spectacol de prost gust”. Pentru Moldova nu va vota ridicarea imunității lui Ulanov și a lui Jardan

Pentru Moldova nu va vota pentru ridicarea imunității deputaților fracțiunii Șor Denis Ulanov și Petru Jardan. Cel puțin asta susține formațiunea într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook. „Este un spectacol de prost gust”, au punctat deputații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parlamentarii Pentru Moldova afirmă că argumentele Procuraturii Generale nu sunt concludente.

„Considerăm drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. Argumentele prezentate de Procuratura Generală nu sunt suficiente și nici concludente. Prin urmare, nu există motive suficiente pentru a atenta la imunitatea parlamentară a colegilor noștri”, spun deputații.

„Procurorul general nu a prezentat argumente juridice și dovezi clare care să-l incrimineze pe colegul nostru Denis Ulanov nici în documentele oficiale, nici la ședința Comisiei Juridice, numiri și imunități, la care a participat. Mai mult, însuși procurorul general a confirmat că Denis Ulanov nu a fost beneficiar al banilor furați din bănci”, au mai adăugat aceștia.

În același timp, parlamentarii susțin că drepturile la apărare ale lui Ulanov și Jardan au fost încălcate.

„Au fost încălcate drepturile deputaților la apărare, în condițiile în care avocații acestora nu au fost lăsați să participe la ședința Comisiei juridice, pentru a aduce argumente și dovezi la acuzațiile procurorului general”, au punctat deputații.

ZUGO amintește că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit, la 19 martie curent, și a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputaților partidului Șor Petru Jardan și Denis Ulanov.

La baza cererii lui Stoianoglo stau informații conform cărora Petru Jardan ar fi admis abuz de serviciu în perioada concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, iar Denis Ulanov ar fi implicat în furtul miliardului.

Drept replică, Ulanov a afirmat că cererea lui Stoianoglo este una politică. În același timp, Jardan susține că nu îi este teamă să rămână fără imunitate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | Procurorul general cere ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov

Articole asemănătoare

Back to top button