fbpx

Proces penal privind numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță luni, 25 octombrie, despre înregistrarea procesului penal pe faptul numirii în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM), în aprilie 2021, a lui Boris Lupașcu, care intrase în exercițiul funcției.

Mai exact, procurorii PCCOCS investighează uzurparea de calitate oficială de către Boris Lupașcu, precum și uzurparea puterii în stat, manifestate prin menținerea și exercitarea puterii de stat contrar prevederilor Constituției, în interesul unui grup criminal organizat.

Citește și: Boris Lupașcu, numit judecător la CC de socialiști și PP Șor, a renunțat la mandat

Înregistrarea procesului penal de către procurorii PCCOCS a fost precedată de sesizarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc depusă în aprilie 2021, a cărei primire și înregistrare a fost respinsă prin ordonanța PG, emisă la două zile de la depunerea adresării.

Vezi și: Litvinenco, după ce Lupașcu și-a retras mandatul: „Asta nu-l scutește de răspundere dacă se va constata că a săvârșit infracțiunea”

Ulterior, autorii sesizării au contestat ordonanța, iar Curtea de Apel Chișinău le-a satisfăcut cererea și a dispus înregistrarea sesizării acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button