fbpx

Litvinenco, după ce Lupașcu și-a retras mandatul: „Asta nu-l scutește de răspundere dacă se va constata că a săvârșit infracțiunea”

Sergiu Litvinenco afirmă că Boris Lupașcu nu va fi scutit de răspundere penală, chiar dacă și-a retras mandatul. Potrivit parlamentarului, „nu contează că nu are la ce renunța – că la moment nu e judecător al Curții, dar gestul contează”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Puciul borfașilor a eșuat lamentabil – până și Lupașcu a renunțat. (…) Asta nu-l scutește de răspunderea penală pentru uzurparea calității oficiale dacă se va constata că a săvârșit infracțiunea”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, marți Curtea Constituțională examinează sesizările depuse de Dinu Plîngău și Sergiu Litvinenco, ce ține de verificarea legalității deciziilor votate vineri de Parlament: demiterea Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu la Înalta Curte. Între timp, ultimul a anunțat că renunță la mandat.

Amintim că, în ședința de vineri a Legislativului, majoritatea formată din PSRM și Pentru Moldova a anulat decizia de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Ulterior, s-a decis să se aprobe pentru funcția vacantă de magistrat candidatura lui Boris Lupașcu.

În același timp, Maia Sandu a cerut vineri seara procurorului general să investigheze presupusa tentativă de uzurpare a puterii în stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button