fbpx

doc | Refuzul Procuraturii de a examina pretinsa uzurpare a puterii de stat de către Parlament, contestat în judecată

După ce Procuratura Generală a refuzat să examineze pretinsa uzurpare a puterii de stat de către Parlament, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a contestat la judecătorul de instrucție Ordonanța de refuz emisă de Procurorul General.

„Consider că procurorii trebuie să cerceteze cazul cu maximă responsabilitate și seriozitate, și nu în bătaie de joc. Pentru că este vorba de o tentativă de subminare a ordinii constituţionale şi nu de un furt de rutină. Or, așa cum am spus, inclusiv din cauza că nimeni nu a fost pedepsit pentru tentativa lui Plahotniuc de uzurpare a puterii din iunie 2019, Dodon a hotărât să încerce și el. Și a încercat. Și doar grație cetățenilor acestei țări, atât Plahotniuc în 2019, cât și Dodon în 2021, au eșuat”, a scris parlamentarul pe Facebook.

„În afară de asta, nu-mi pot explica lipsa unei reacții rezonabile din partea procuraturii în cazul întâlnirii „de taină” de duminica trecută dintre adjunctul procurorului general Ruslan Popov și uzurpatorul funcției de judecător constituțional, Boris Lupașcu. Pentru că, fiți atenți: la început Popov a negat că a avut vreo întâlnire cu Lupașcu; apoi totuși a confirmat că întâlnirea a avut loc, însă a fost una „accidentală” și, totodată, nu ar fi vreo problemă câtă vreme sesizarea împotriva lui Lupașcu a fost „recepționată” luni.

În primul rând, Popov a mințit că nu s-a întâlnit cu Lupașcu, ceea ce este deja o problemă majoră. În al doilea rând, o întâlnire „accidentală” poate dura 40 de minute, mai ales într-o benzinărie? În al treilea rând, argumentul că sesizarea a fost „recepționată” luni nu ține, or încă de sâmbătă toți știau că există un astfel de document în raport cu Lupașcu. Și despre ce totuși a fost discuția dintre cei doi? Există totuși vreo legătură dintre aceasta și acțiunile care au urmat?”, a mai scris Sergiu Litvinenco.

Foto: Sergiu Litvinenco/FB

Articole asemănătoare

Back to top button