fbpx

update | Majoritatea parlamentară a desemnat candidatura lui Boris Lupașcu la funcția de judecător al Curții Constituționale

Majoritatea parlamentară propune candidatura lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al Curții Constituționale, pentru un mandat de șase ani. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat astăzi, 23 aprilie, în plenul Parlamentului, cu votul a 56 de deputați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 14:58) Boris Lupașcu a depus jurământul în Legislativ. Membrii CSM și președinta Maia Sandu au refuzat să se prezinte la ceremonie.

Știrea inițială:

Dumnealui are o reputație și o vechime juridică mai mare de 15 ani. Prezentăm licența de exercitare a profesiei de avocat și copia carnetului de muncă. Domnul Boris Lupașcu activează din 1987 în Procuratură, are o vechime în muncă și o reputație ireproșabilă”, a declarat socialistul Vasile Bolea, autorul propunerii.

Ați făcut concursul atât de repede?”, l-a întrebat deputatul Andrian Candu, arătându-se mirat de faptul că nu a existat un concurs de selectare a unui candidat la funcția de judecător constituțional.

Legea prevede că Parlamentul numește un candidat”, a răspuns Bolea.

Boris Lupașcu urmează să depună jurământul în funcție în plenul Parlamentului, la ora 15:00, unde au fost invitați membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și președinta Maia Sandu.

Citește și: video | „Mergem să apărăm CC”. PAS îndeamnă cetățenii să se adune în fața instituției: Avem informații că se pregătesc provocări

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button