fbpx

video | „Mergem să apărăm CC”. PAS îndeamnă cetățenii să se adune în fața instituției: Avem informații că se pregătesc provocări

„Trebuie să apărăm Curtea Constituțională”. Este îndemnul președintelui interimar al PAS, Igor Grosu, către cetățeni, după o serie de decizi luate astăzi în Parlament de majoritatea PSRM-Pentru Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament, deputatul a spus că partidul are informații că „lucrurile devin din ce în ce mai complicate”.

Se conturează tot mai clar o tentativă de atac asupra Curții Constituționale. Ați văzut atacul asupra unuia dintre cei trei judecători. Din informațiile noastre, ei vor continua acest lucruri în raport și cu ceilalți judecători și tot astăzi, probabil vom încerca să desemneze încă un judecător al CC. Nu m-aș mira ca acesta să fie Vasile Bolea”, a declarat Igor Grosu, acuzând în special trei persoane: Igor Dodon, Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

Acesta a îndemnat oamenii să vină astăzi în fața Curții. „Să nu le permitem să forțeze intrarea în Curtea Constituțională”, a adăugat Grosu, făcând un apel și la alte partide politice.

Amintim că astăzi, cu 54 de voturi (PSRM-Pentru Moldova), Parlamentul a aprobat Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale, care presupune nerecunoașterea decizia Curții care permite dizolvarea Parlamentului și votul de neîncredere pentru trei judecători constituționali: Domnica Manole, Nicolae Roșca și Liuba Șova.

Tot astăzi, majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova a votat anularea numirii Domnicăi Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale, la aproape doi ani după adoptarea de către Parlament a unui act în acest sens.

Vezi și: Reacția CC, după ce Parlamentul a „recunoscut caracterul captiv al Curții Constituționale”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button