fbpx

Precizările MAI despre motorina donată de România: Va fi repartizată agricultorilor începând cu 31 mai

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a venit joi, 27 mai, cu precizări legate de procesul de repartizare pentru fermierii moldoveni a celor 6000 de tone de motorină donate de România, după ce în spațiul public au apărut informații precum că procesul a fost tergiversat intenționat sau că motorina nu ar corespunde standardelor de calitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei conferințe de presă, secretarul de stat al MAI, Mariana Grama, a anunțat că în urma inspecției motorinei s-a constatat că aceasta „este de calitatea Euro 5 Diesel, conform standardelor europene”. Totodată, spune că prima tranșă de motorina va fi împărțită agricultorilor începând cu data de 31 mai.

Livrarea motorinei va fi efectuată în cinci tranșe. Primele două tranșe au fost realizate pe data de 17 mai și 24 mai. Mai urmează alte trei la data de 31 mai, 7 iunie, 14 iunie. Depozitarea temporară pentru cele cinci garnituri este realizată la baza petrolieră din orașul Ocnița”, a declarat ea.

Mariana Grama a anunțat că primul grafic de livrare a motorinei este stabilit pentru 31 mai-4 iunie, timp în care se planifică distribuția a 728 tone de motorină către primii 46 de agricultori.

Citește și: PAS și Platforma DA acuză Guvernul că nu repartizează intenționat agricultorilor motorina donată de România. Reacția premierului interimar

Articole asemănătoare

Back to top button