fbpx

foto | Primăria din Hîncești a dispus evacuarea unui bloc după ce a fost avariat de ploi: Locatarii să își ia lucrurile și să se adăpostească la rude

Un bloc din Hîncești riscă să se prăbușească. Autoritățile locale au dispus evacuarea locatarilor și i-au îndemnat să își ia lucrurile și să se adăpostească la rude până se va găsi o soluție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marți dimineaţa primarul Alexandru Botnari a dispus evacuarea de urgenţă a locatarilor. Blocul a fost avariat săptămâna trecută, în urma ploilor abundente, potrivit presei locale. În mai multe locuinței au apărut fisuri mari în întreaga structură a casei, aceasta fiind în pericol iminent de a se prăbuși în orice moment.

De săptămâna trecută şi până marți, fisurile au devenit mai largi şi s-au extins, astfel încât o comisie special creată în cadrul primăriei municipale, care a examinat repetat situaţia, a decis că aflarea locatarilor în interiorul clădirii este extrem de periculoasă.

Drept soluția, s-a dispus ca locatarii celor 42 de apartamente să ia măsuri pentru a-şi evacua bunurile şi a se adăposti temporar la rude până autorităţile vor găsi o soluţie. „Ceea ce se întâmplă astăzi la blocul locativ de pe str. Mihalcea Hâncu 121 reprezintă o situaţie foarte complicată, fisurile devenind de la o zi la alta tot mai mari, casa fiind deplasată cu circa 30 cm, ceea ce reprezintă un mare pericol de prăbuşire. Am înaintat demersurile necesare la Centrul de Verificare şi Expertizare a Construcţiilor, Inspecţia de Stat în Construcţii şi Guvernul Republicii Moldova pentru a găsi o soluţie optimă şi a ajuta cetăţenii în situaţia dată”, a declarat pentru Curierul de Hîncești edilul.

Foto: Curierul de Hîncești
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button