fbpx

Epopea BAC-ului la engleză: Ministerul Educației anunță că vor fi acceptate și răspunsurile în care va fi descrisă o capitală

Ministerul Educației și Cercetării vine cu o precizare referitor la subiectul III din testul la Limba engleză, propus în cadrul probei de bacalaureat la limba străină. Astfel, instituția informează că vor fi acceptate răspunsurile oferite de candidați și în cazul în care va fi descrisă o capitală dintr-o țară în care se vorbește limba engleză.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul Educației și Cercetării menționează că testul propus corespunde Programei pentru examenul național de bacalaureat la limba străină, condiția subiectului III fiind formulată corect.

„Regretăm interpretarea incorectă a cerințelor itemului, admisă de unii candidați și reiterăm că testele vor fi verificate în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul național de bacalaureat și ale baremului de corectare/evaluare a testului propus. Baremul permite nu doar evaluarea înțelegerii temei abordare, dar și a competențelor lingvistice demonstrate conform criteriilor stabilite. Astfel, interpretarea corectă a cerințelor subiectului III din cadrul probei de examen la limba străină este doar unul din criterii, ceea ce permite evaluarea competențelor cu aplicarea tuturor criteriilor din barem”, se arată în nota Ministerului.

„Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare întotdeauna au soluționat neclaritățile în favoarea elevului. Evaluarea la proba de examen la Limba engleză din cadrul sesiunii de bacalaureat 2022 nu va fi o excepție. Vor fi acceptate răspunsurile oferite de candidați și în cazul în care va fi descrisă o capitală dintr-o țară în care se vorbește limba engleză”, mai comunică instituția.

Amintim că aproape 8000 de elevi care au susținut vineri, 10 iunie, examenul de bacalaureat la limba engleză au inițiat o petiție, cerând Ministerului Educației și Cercetării și Agenției pentru Curriculum și Evaluare să accepte două variante de răspuns. Absolvenții își motivează solicitarea prin faptul că unul dintre itemi a avut o formulare care i-a dus în eroare.

Articole asemănătoare

Back to top button