fbpx

Mii de elevi solicită acceptarea a două variante de răspuns la un subiect de la examenul de bacalaureat la engleză

Aproape 8000 de elevi care au susținut vineri, 10 iunie, examenul de bacalaureat la limba engleză au inițiat o petiție, cerând Ministerului Educației și Cercetării și Agenției pentru Curriculum și Evaluare să accepte două variante de răspuns. Absolvenții își motivează solicitarea prin faptul că unul dintre itemi a avut o formulare care i-a dus în eroare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sarcina buclucașă sună în felul următor: „Write an article about any city/town from an English speaking country but a capital city” – „Scrie un articol despre oricare oraș dintr-o țară vorbitoare de limbă engleză, excepție capitala”.

„Subiectul 3 a avut o formulare confuză și abstractă. Testul este conceput pentru un elev cu nivel mediu. În școală toți învață o traducere a cuvintelor pentru a ajunge la BAC cu cerințe și expresii care de fapt în nivele mai superioare au alte înțelesuri. În jur de 90% din elevi au înțeles capitala, deși lexemul „but” în acest context înlocuia cuvântul „except”. Pentru claritatea faptelor, dorim să efectuați o statistica în cadrul testului, iar mai apoi, să acceptați ambele variante de răspuns (atât oraș, cât și capitala) în baza baremului aprobat și a cerințelor impuse”, se arată în textul petiției.

Deocamdată, Ministerul Educației și Cercetării nu a reacționat la solicitarea elevilor. Petiția poate fi semnată aici.

Articole asemănătoare

Back to top button