fbpx

De ce s-a închis spațiul aerian al R. Moldova

Spațiul aerian al R. Moldova s-a închis la ora 12:00. Decizia a fost luată la recomandarea CSS, iar anunțul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spînu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Spațiul aerian a fost închis din cauza vecinătății periculoase cu Ucraina, acolo unde se desfășoară operațiuni militare din această dimineață.

Zona de operare a armatei Federației Ruse atinge tangențial și spațiul aerian al țării noastre, din acest motiv a fost închis spațiul aerian pentru avioanele civile.

„Închiderea spațiului aerian al Republica Moldova este impusă de faptul că ne aflăm în imediata apropiere de acțiuni militare. Prin această măsură dorim să asiguram securitatea zborurilor civile. Îndemnăm la calm. Panica este cel mai mare adversar al nostru în acest moment.

Riscurile care le evaluează autoritățile Republicii Moldova acum sunt legate de afluxul migrațional dinspre Ucraina. Nu există acum nici un pericol pentru siguranța cetățenilor Republica Moldova”, a relatat deputatul Radu Marian.

Alte știri despre atacul Rusiei asupra Ucrainei:

video | Discursul lui Putin, după începutul invaziei Ucrainei: „Scopul este de a proteja oamenii de către regimul de la Kiev”

„Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere”. Ceban, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

video | Mesajul președintelui ucrainean Zelenski, după atacul Rusiei: „Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot”

ultima oră, video | Sandu: „Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență”. Anunțurile președintei

Petrolul trece de 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, iar prețul gazului a crescut cu 35% după atacul în Ucraina

Reacția dură a liderilor europeni, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „O zi neagră pentru Europa”

„Se zguduie și casa”, „credeam că tună”. Zgomotele exploziilor din Ucraina, resimțite în mai multe localități din R. Moldova

Piețele crypto se prăbușesc, iar preţul spot al aurului a crescut cu 2,1%, după invazia Ucrainei

RUSIA INVADEAZĂ UCRAINA cu avioane, tancuri și nave militare. Belarus s-a alăturat atacului

„Мама, папа, я вас люблю”. Înregistrarea emoționantă a unui soldat ucrainean pentru părinții săi

„S-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple vreodată”. Mesaj emoționant al cântărețului rus, Valerii Meladze

Articole asemănătoare

Back to top button