fbpx

Concesionarea Aeroportului: Statul cheltuie 20.000 de euro pentru serviciile avocaților care vor reprezenta Moldova la Strasbourg

Statul va cheltui 20.000 de euro pentru serviciile avocaților care ne vor reprezenta la Strasbourg. Juriștii vor apăra interesele Guvernului în dosarul privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței de joi, Guvernul Republicii Moldova a decis alocarea banilor. Potrivit proiectului aprobat,  Agenția Proprietății Publice va utiliza din fondul de rezervă al Guvernului suma echivalentă în lei a 19.700 de euro „pentru plata serviciilor de expertiză, a martorilor, precum și suma echivalentă în lei a 1.075 de euro pentru plata serviciilor de stenografiere”.

Serviciile au fost propuse de compania care va participa la procesul de apărare a intereselor statului în cauza de arbitraj investițional internațional Komaksavia Airport Invest LTD împotriva Republicii Moldova. Proiectul urmează a fi supus expertizei de către Centrul Național Anticorupție.

Amintim că, după ce Guvernul Republicii Moldova a decis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest a atacat statul la Curtea Internaţională de Arbitraj. În primăcara anului 2020, printr-un comunicat se anunța că entitatea „intenţionează să demonstreze că acţiunile Guvernului Republicii încalcă diverse convenţii internaţionale şi dreptul internaţional în general”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button