fbpx

„Cât costă viața unui om?”. Pavel Filip cere anularea deciziei privind revenirea elevilor și studenților la lecții fizice

Pavel Filip cere anularea deciziei Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, cu privire la revenirea fizică în instituțiile de învățământ a elevilor și studenților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Care e logica acestor decizii? Cum, în aceste circumstanțe extraordinar de grave, să ne trimitem profesorii în prima linie, când știm că mulți dintre ei sunt în vârstă, iar virusul e mai agresiv ca niciodată?

Alte țări mai dezvoltate decât noi stau în lockdown dur. Veți spune că își permit, dar la noi nu rezistă economia. Ne pasă mai mult de economie decât de oameni? Dacă economia nu rezistă, trebuie să căutăm bani, să împrumutăm, să găsim de oriunde, să le dăm oamenilor de afaceri și celor care au nevoie.

Consider că nu trebuie să menținem economia cu prețul vieții învățătorilor noștri, dar prin ajutoare concrete pompate în economie. Cred că această decizie trebuie anulată, iar autoritățile să vină cu un plan de redresare a economiei.

Nu mai vrem morți. Ajunge”, a relatat Pavel Filip într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reiterăm că, în aceste momente, are loc șdința Consiliului Suprem de Securitate a început. Subiectul principal de discuție este situația epidemiologică din Republica Moldova și posibila instituire a unui lockdown.

Maia Sandu, președinta țării, a afirmat că situația sanitară din țară este una dramatică.

Amintim că Ala Nemerenco, consiliera prezidențială pe domeniul sănătății, a declarat mai devreme că carantina generală este mai mult decât necesară pentru a ține sub control situația epidemiologică din țara noastră. Aceasta a relatat într-o postare că „este necesar să intrăm în lockdown, să dăm o gură de aer spitalelor”.

Anterior, în cadrul unei emisiuni, și premierul interimar – Aureliu Ciocoi – a declarat că „suntem în pragul unui lockdown”. Acesta a subliniat faptul că „din punct de vedere economic este foarte riscant, deoarece o paralizie de câteva săptămâni nu ne va aduce bani la buget”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button