fbpx

Ala Nemerenco, despre situația epidemiologică din țară: „E necesar să intrăm în lockdown, să dăm o gură de aer spitalelor”

Ala Nemerenco, consiliera prezidențială pe domeniul sănătății, consideră că carantina generală este mai mult decât necesară pentru a ține sub control situația epidemiologică din țara noastră. Aceasta a relatat într-o postare că „este necesar să intrăm în lockdown, să dăm o gură de aer spitalelor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reiterăm că Consiliul Suprem de Securitate se convoacă astăzi, 13 martie, în ședință la ora 12:00. Potențiala instituire a unui lockdown ar fi subiectul principal de discuție.

Ala Nemerenco a adăugat că, „fie că ne place sau nu, regimul de carantină este necesar”.

„Trebuie odată și odată să se facă ce nu s-a făcut un an întreg – să se testeze imediat ce e necesar, să se asigure acces gratuit la medicamente care pot fi aduse în pachețel chiar la ușa pacientului, dar și acces ușor la investigații, în special radiografie, TC pentru a nu pierde formele grave; să se aprobe măsuri stricte de transfer a pacienților din spital în spital pentru ca să nu existe tergiversări, și astfel să ne luptăm pentru fiecare viață”, a adăugat consiliera prezidențială pe domeniul sănătății.

Amintim că, anterior, în cadrul unei emisiuni, premierul interimar – Aureliu Ciocoi – a declarat că „suntem în pragul unui lockdown”. Acesta a subliniat faptul că „din punct de vedere economic este foarte riscant, deoarece o paralizie de câteva săptămâni nu ne va aduce bani la buget”.

Citește și:

Peste un miliard de lei. Atât ar costa o săptămână de lockdown în Republica Moldova, potrivit unui expert economic

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button