fbpx

Zelenski și Sandu, după decizia UE: „Istoria o fac cei care nu se plictisesc să lupte”. Liderii s-au felicitat reciproc

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, și-au adresat mesaje de felicitare reciproce, după ce Consiliul European a decis să deschidă, pe 14 noiembrie, negocierile de aderare a Moldovei și a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce și-a felicitat poporul său, președintele ucrainean a felicitat și Republica Moldova pentru decizia de astăzi a Consiliului European.

„Mulțumesc tuturor celor care au muncit pentru ca acest lucru să se întâmple și tuturor celor care au ajutat. Îl felicit pe fiecare ucrainean în această zi. De asemenea, felicit Moldova și personal pe Maia Sandu. Istoria este făcută de cei care nu se obosesc să lupte pentru libertate”, a mai scris Zelenski.

La rândul său, Maia Sandu a scris pe platforma X: „Este o onoare să împărtășesc calea de aderare la UE cu Ucraina și președintele Volodimir Zelenski. Nu am fi aici astăzi fără rezistența curajoasă a Ucrainei împotriva invaziei brutale a Rusiei. Să pornim împreună în această călătorie, pentru a construi o Europă și mai puternică, și mai unită”.

Amintim că Consiliul European a decis joi, 14 decembrie, să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European Charles Michel.

Vezi și: video | Sandu, după deschiderea negocierilor de aderare la UE: „O pagină nouă în istoria noastră”. Reacțiile lui Grosu și Recean

„Europa este Moldova. Moldova este Europa”. Mesajele Robertei Metsola și Ursulei von der Leyen după decizia Consiliului European

Articole asemănătoare

Back to top button