fbpx

„Europa este Moldova. Moldova este Europa”. Mesajele Robertei Metsola și Ursulei von der Leyen după decizia Consiliului European

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au venit cu reacții, după ce Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lidera UE a adresat un mesaj în limba română, pe platforma de socializare X, fosta Twitter, însoțit de un scurt video în care apare cu mai multe ocazii la Chișinău, alături de președinta Maia Sandu.

„Europa este Moldova. Moldova este Europa” – a scris președinta Parlamentului European.

Lidera UE a adresat un mesaj în limba română, pe platforma de socializare X, fosta Twitter, însoțit de un scurt video în care apare cu mai multe ocazii la Chișinău, alături de președinta Maia Sandu.

„Europa este Moldova. Moldova este Europa” – a scris președinta Parlamentului European.

The courageous people of Moldova have chosen to be free to decide their own destiny 🇪🇺🇲🇩 pic.twitter.com/p3fY0FGYjA

— Roberta Metsola (@EP_President) August 27, 2023

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a calificat decizia Consiliului European privind începerea negocierilor de aderare la UE și oferirea statutului de țară candidată Georgiei drept „O decizie strategică și o zi care va rămâne gravată în istoria Uniunii noastre”.

„Liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova și să acorde statutul de candidat Georgiei. O decizie strategică și o zi care va rămâne gravată în istoria Uniunii noastre. Suntem mândri că ne-am respectat promisiunile și ne bucurăm pentru prietenii și partenerii noștri”, a transmis Ursula von der Leyen.

Amintim că Consiliul European a decis joi, 14 decembrie, să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European Charles Michel.

Vezi și: video | Sandu, după deschiderea negocierilor de aderare la UE: „O pagină nouă în istoria noastră”. Reacțiile lui Grosu și Recean

Articole asemănătoare

Back to top button