fbpx

video | Sandu, după deschiderea negocierilor de aderare la UE: „O pagină nouă în istoria noastră”. Reacțiile lui Grosu și Recean

Primii oameni în stat au venit cu reacții după decizia Consiliului European de a da undă verde deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au apărut și într-o înregistrare video în care felicită cetățenii R. Moldova cu această ocazie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sandu: „Este meritul întregii societăți”

„Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. Uniunea Europeană a zis „da” pentru țara noastră, a zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră”.

Președinta a subliniat că, acum doi ani, nimeni nu-și imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

„Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a conchis șefa statului.

Grosu: „Un moment istoric pentru Republica Moldova”

„Votul de astăzi reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de pâna acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene. Este o victorie a cetățenilor noștri care au ales parcursul european. Zi de zi, în ultimii ani, în ciuda tuturor crizelor, ne-am ghidat de valorile europene, ne-am afirmat locul în lume ca țară liberă, care protejează viața și demnitatea oamenilor. Decizia Consiliului European este un mesaj consolidat al unei Europe încrezătoare ce apără pacea și construiește un viitor democratic solid dat întregii lumi”, a scris președintele Parlamentului, Igor Grosu, pe o rețea de socializare.

„Pe această cale, vreau să mulțumesc colegilor din Parlament, Guvern, Președinție și multe alte instituții, dar și cetățenilor noștri, care am muncit și vom munci în continuare cu dăruire pentru ca acest deziderat să devină, cât de curând posibil, realitate. Mulțumiri și prietenilor noștri de la București, europarlamentarilor de la Bruxelles și tuturor celor care ne-au sprijinit în acest parcurs. Suntem adepții unui proces de negocieri echitabil și bazat pe merite și noi vom continua să ne facem, conștiincioși, tema pentru acasă. Împreună vom scrie istoria Europei!”, a adăugat oficialul.

Recean: „Rezultatul efortului pe care l-am depus în ultimii ani cu toții”

„Decizia istorică a Consiliului European este rezultatul efortului pe care l-am depus în ultimii ani cu toții, împreună cu președinta Maia Sandu. Știm ce avem de făcut, suntem determinați să continuăm reformele pentru a deveni cât mai curând parte a marii familii europene. Moldova este europeană. Viitorul nostru este în UE” , a reacționat prim-ministrul Dorin Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button