fbpx

„Vreme trece, vreme vine…”. Evenimentele la care să mergi azi pentru a marca 170 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

Nu mai este printre noi, însă versurile lui continuă să ne încălzească sufletele. Astăzi se împlinesc 170 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, zi în care recitim cu drag cuvintele scrise de el, răsfoim cărțile și admirăm mesajul poeziilor sale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tot astăzi sărbătorim Ziua Națională a Culturii. În acest context, ZUGO îți recomandă câteva evenimente la care să mergi pentru a marca această zi importantă pentru Moldova.

12:00. Ziua lui Eminescu, Ziua Culturii Naționale. Evenimentul este organizat în Cimișlia, de către primăria locală.

 13:00. Ziua Națională a Culturii și comemorării Poetului Mihai Eminescu. Va fi marcată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova prin vernisarea Expoziției – Eveniment „Pe cât de cunoscut, pe atât de necunoscut – Mihai Eminescu”. Expoziția reunește titluri apărute de-a lungul timpului despre opera și omul Eminescu. Sunt expuse cărți rare, caiete bibliofile eminesciene și altele.

14:30. Medalion Literar – Artistic „Cu dor de Eminescu”. În cadrul activității veți audia romanțe, poezii, pagini din viața și activitatea scriitorului. Sunt invitați toți doritorii.

16:00. Ziua Naţională a Culturii. În program: spectacol literar-muzical „Eminescu-i ţara mea”; lansarea cărţii „Oraşul Cricova”.

16:00. Литературно-музыкальный вечер „Два гения мировой поэзии”. Va avea loc o seară literară și muzicală la Centrul rus pentru știință și cultură, dedicată aniversării a 170 de ani a lui Mihai Eminescu (1850-1889).

18:30. Mihai Eminescu – 170 de ani de la naștere. Concert jubiliar. „Vă invităm să împărtășiți cu noi bucuria unui concert extraordinar inspirat din creația Poetului”, transmit organizatorii. Vor evolua actorii și Orchestra de cameră a TNME (dirijor Serghei Racenco).

19:00. Lecturi de modă veche: Mihai Eminescu. Veți citi articole din proza publicistică, veți chicoti la ironiile despre câinii străzii cu imunitate… „Ne propunem să descoperim o bucățică din societatea românească prin ochii lui Eminescu. Discutăm despre paralele între epoci și oameni” – spun organizatorii.

10:00 – 20:00 (în desfășurare). Ziua Culturii Naționale în Republica Moldova. Programul cuprinde:
– tradiționalul recital muzical-poetic la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Chișinău; expoziția aniversară (conținând grafică de carte eminesciană și ediții rare din opera poetului național); spectacol de poezie și muzică. Vezi mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Articole asemănătoare

Back to top button