fbpx

Vrea să-i ia locul lui Plahotniuc. Pavel Filip va candida pentru șefia Partidului Democrat

Cu toate că, fiind întrebat anterior dacă va candida pentru șefia Partidului Democrat, Pavel Filip s-a declarat nesigur, acum, însă, acesta a făcut un anunț public în acest sens. În cadrul unei emisiuni televizate, fostul prim-ministru a menționat că va intra în cursa care va avea loc pe 7 septembrie, în cadrul Congresului formațiunii politice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acestuia, decizia sa survine după zile de clarificări și după ce ar fi găsit răspunsuri la multe întrebări.

„Da, eu voi candida la șefia partidului. Îmi voi prezenta punctul meu de vedere la congres și voi solicita sprijinul colegilor”, a spus Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Cu toate acestea, fostul premier nu a dezvăluit numele altor candidați la aceeași funcție.

„Candidaturile sunt înaintate nemijlocit la congres, de către participanții la congres. Nu a mai rămas mult și o să avem un președinte al PDM”, a accentuat Pavel Filip.

Amintim că, după ce Vlad Plahotniuc a anunțat că părăsește fotoliul de șef al PDM, funcția a devenit vacantă. Deși anterior reprezentanții partidului anunțaseră că președintele urmează a fi ales în cadrul Congresului Politic Național, care ar fi trebuit să aibă loc pe 27 iulie, data a fost schimbată, iar membrii formațiunii urmează să se întrunească pe 7 septembrie curent.

Articole asemănătoare

Back to top button