fbpx

video | ULTIMA ORĂ. Dodon a decis să nu participe la parlamentarele din februarie. Motivul deciziei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a hotărât să nu participe la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie curent. Acesta a făcut anunțul astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a susținut că motivul acestei decizii este faptul că dorește să-și îndeplinească obligațiunile pe care i le cere funcția, fără a degreva sau a se depărta, dar și că nu vrea să dezamăgească poporul moldovenesc ce i-a încredințat acest mandat.

„Nu voi participa în campania parlamentară și nu voi aspira la funcția de deputat, dar o să-mi concentrez atenția, precum și atenția administrației, asupra desfășurării activității politice interne și externe, în vederea soluționării problemelor strategice ale țării”, a susținut Igor Dodon.

Totodată, președintele țării a mai menționat că el sprijină participarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la parlamentare, considerându-se un lider neformal al formațiunii.

„În tot acest răstimp, sprijinul meu moral și politic va fi acordat echipei și partidului care m-a înaintat la alegerile prezidențiale din 2016 și a susținut toate inițiativele prezidențiale din ultimele doi ani, mă refer la Partidul Socialiștilor”, a declarat Dodon.

Amintim că alegerile parlamentare din Repubica Moldova se vor desfășura pe 24 februarie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button