fbpx

video | Și-au achitat timp de un an serviciile și cumpărăturile cu bancnote de 200 de lei false. Liderul unei grupări criminale a fost reținut

Liderul unei grupări criminale din Cantemir, care a pus în circulație bancnote false cu nominalul de 200 de lei moldovenești, a fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore. Poliția este în căutarea complicilor acestuia. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Activitatea grupului infracțional a fost deconspirată datorită semnalării un astfel de caz de către un taximetrist, care a fost remunerat cu bancnote falsificare. Oamenii legii au stabilit și punctele unde aceștia obișnuiau să efectueze plăți cu bani falși, printre care erau stații petroliere și magazine.

Acțiunile indivizilor au fost documentate pe parcursul unui an. În rezultatul măsurilor speciale de investigații, au fost identificați trei suspecți cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

La 12 decembrie curent, procurorii și ofițerii de investigații au efectuat percheziții la domiciliile figuranților, iar ca urmare, liderul grupării criminale, un tânăr în vârstă de 27 de ani, a fost reținut.

Pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru fabricarea și punerea în circulaţie a semnelor băneşti false utilizate pentru efectuarea plăţilor. Dacă vinovăția bănuiților va fi demonstrată, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button