fbpx

video | R. Moldova a fost unul dintre subiectele discutate de Iohannis şi Scholz la București

Este firesc să putem ajuta Republica Moldova să nu mai depindă de gaze și energie din altă parte. Declaraţia a fost făcută de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, care se află în vizită în România. De asemenea, Olaf Scholz a punctat că Berlinul are deja parteneriat cu Chișinăul, iar acesta va continua. Totodată, el a mai vorbit despre problemele energetice ale Republicii Moldova, punctând că trebuie să devenim mai puțin dependenți în acest domeniu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cred este mult mai mult decât un simbol, este o expresie a unui parteneriat deja existent în Realitate. Vom continua. România joacă un rol important. Noi din Germania putem doar să ajutăm. Este normal să putem ajuta Republica Moldova să nu mai depindă de gaze și energie din altă parte. Au fost făcute multe și în viitor trebuie de avut în vedere acest lucru”, a spus Scholz.

Președintele român a vorbit despre faptul că București va sprijini cât este nevoie Chișinăul. Conform lui, România este preocupată de ce se întâmplă în Republica Moldova și drum ne afectează urmările războiului din Ucraina.

„Am evidențiat sprijinul pe care România îl acordă pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova şi al Ucrainei. Discuțiile noastre au vizat, totodată, posibilitățile de creștere a sprijinului României şi al Germaniei pentru partenerii estici, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în cadrul NATO, mai ales pentru Ucraina și Republica Moldova. Am subliniat, în special, că este foarte important să sprijinim substanțial stabilitatea și reziliența Republicii Moldova în faţa de provocărilor securitate cu care se confruntă, inclusiv în plan energetic”, a declarat Iohannis.

Șefa statului se va afla, astăzi, 3 aprilie, într-o vizită de lucru la București unde va avea o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis și Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz.La fel, Maia Sandu urmează s-a întâlnit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române și cu Alteța Sa Regală, Principele Radu.

 

Articole asemănătoare

Back to top button